7 Mayıs 2007 Pazartesi

Yağlar zayıflatır!....Şimdilik omega 3 yağı....



Her yağ şişmanlatmaz Omega 3 zayıflatır


Günlük tükettiğiniz yağ şişmanlatmaz, aksine zayıflatır. Ama doğru yağı tüketmeyi bilirseniz. Omega 3 yağı fazla alındığında vücuttaki yağları yakıyor.
Siz hâlâ tükettiğiniz her yağın şişmanlatacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz... Çünkü, Omega 3 yağ asidi vücudunuzdaki yağı yakıyor. Omega 6 ile birlikte kullanıldığında başta şişmanlık ve buna bağlı hastalıklar olmak üzere bin bir derde deva oluyor. Hücreleri yeniliyor, kanser ve kalp -damar hastalığı riskini düşürüyor. Kolesterol ve diyabet hastalarına da tavsiye ediliyor. Ancak bu yağ asitlerinin en büyük dezavantajı vücut tarafından üretilememesi. Dışarıdan alınması gerekiyor. Öte yandan, Omega 3'ün balıklardan alınması da doğru değil. Dünyaca ünlü Kanadalı Beslenme Uzmanı Dr. Udo Erasmus'a göre, balık yağının içinde bulunan Omega 3, yağın işlenmesi sırasında bozuluyor. Dolayısıyla siz Omega 3 ile birlikte, işlenmenin getirdiği olumsuzlukları da vücudunuza alıyorsunuz. Peki, vücuda faydası saymakla bitmeyen bu yağı nereden alacaksınız?.. İşte cevabı...

TAMAMEN BİTKİ KARIŞIMI
Beslenme Uzmanı Dr. Erasmus'un geliştirdiği, başta Amerika, Kanada, İrlanda, Norveç, İsveç olmak üzere 50 ülkede kabul edilen bitkisel yağ, Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Bu yağın en önemli özelliği ise Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri yönünden zengin olması. Yağ, keten tohumu yağı, ayçiçek yağı, susam yağı, bir çeşit çiçek yağı (evening promess), Hindistan cevizi yağı, pirinç bakterisi ve yulaf bakterisi yağları, lesitin ve vitamin içeriyor. Bitkisel olduğu için işlenme sırasında içeriğindeki Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri bozulmuyor.


ÖĞRENMEYE YARDIMCI
Dr. Erasmus, 'Udo's Oil 3.6.9' adıyla dünya pazarına giren yağ üzerinde yapılan araştırmaların sonuçlarını şöyle açıklıyor: "Hücreleri tazeleyerek, kanser gibi hastalıkların önüne geçilmesine yardımcı oluyor. Diyabet, kalp ve damar hastalığı riskini düşürüyor. Kemikleri kuvvetlendiriyor. Akne ve egzama gibi deri problemlerinin iyileştirilmesine yardımcı oluyor. Saçları ve tırnakları güçlendiriyor. Omega 3 ve 6 yönünden zengin yağ, hem annenin beynine hem de anne karnındaki bebeğin beyin gelişimine faydalı. IQ gelişimini destekliyor. Öğrenme bozukluklarında da tavsiye ediliyor. Cildi içten besleyerek güzelleşmesine yardımcı oluyor.”

Neslihan SÖZEN /İSTANBUL

Hiç yorum yok: