28 Mayıs 2007 Pazartesi

Statinler testesteron hormonunu azaltıyor, işte ispatı???....



Kolesterol hapının ilginç yan etkisi: Testesteronun (erkeklik hormonu) düşmesini sağlıyor. Testesteron fazlalığı rahatsızlığı olan ve bu nedenle çocuk doğuramayan bayanlar için kullanılabiliyor.





Kolesterolü düşürmek için kullanılan bir ilacın, fazla erkeklik hormonu salgıladığı için çocuk sahibi olamayan kadınların hamile kalmasına yardımcı olduğu iddia edildi. KISA ADI 'PCOS' Erkeklik hormonu (testosteron) salgısı normalin üzerinde olduğu için bebek sahibi olamayan kadınlara müjdeli haber, ABD'den geldi. Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorları, yüksek kolesterolü düşürmek için kullanılan bir ilacın, kısa adı "PCOS" olan bu rahatsızlığa iyi geldiğini belirtti. İlacın, testosteronun salgılanmasını azaltıp, bu hastalıktan mustarip kadınların hamile kalmasına yardımcı olduğu iddia edildi.
BELİRTİSİ 'TÜYLENME' Her yıl milyonlarca kadını etkileyen PCOS'ye, kolesterolü düşüren bir ilacın çare olması, tıp dünyasında geniş yankı buldu. ABD'li doktorlar, söz konusu rahatsızlığın belirtilerini ise şöyle tarif etti: Akne oluşumu, düzensiz adet dönemi, kalp rahatsızlığı, yüz ve vücudun çeşitli bölgelerinde aşırı tüylenme... PCOS'nin, kadınlarda en sık rastlanan hormonal düzensizlik olduğu belirtildi.
DIŞ HABERLER